ViVa! Zorggroep

Opleiding (persoonlijk) Begeleider Maatschappelijke Zorg – instroom februari

Werk urenParttime / part-time
Maximum aantal uur28 uur
OpleidingsniveauVMBO
LocatieDe LoetDe MarkeDe SantmarkForum IIGeesterheemLommerlust
Soort vacaturegroepLeerlingen
WerkgebiedWerken en leren

Ben jij geïnteresseerd in een carrière als Woonbegeleider en hecht je waarde aan het behoud van de zelfstandigheid van ouderen in hun dagelijkse bezigheden? Dan nodigen we je uit om de opleiding (Persoonlijk) Begeleider Maatschappelijke Zorg te volgen!

Jouw uitdaging

Met de opleiding (Persoonlijk) Begeleider Maatschappelijke Zorg kun je bij ViVa! Zorggroep aan de slag als Woonbegeleider. Als Woonbegeleider speel jij een cruciale rol in het dagelijks leven van onze bewoners. Je ondersteunt hen bij de dagelijkse activiteiten, zowel individueel als in groepsverband. Je focus ligt op het stimuleren van de eigen regie van de individuele bewoner, het bieden van structuur in hun dag en het waarborgen van een veilige leefomgeving.

Tijdens deze opleiding leer je hoe je bewoners van verschillende leeftijden, met verstandelijke, lichamelijke, zintuiglijke, meervoudige beperkingen, of met (chronische) aandoeningen zoals psychiatrische en psycho-geriatrische stoornissen, kunt ondersteunen. Je leert hoe je hen helpt om met hun beperking of ziekte te leven, terwijl je de eigen regie respecteert en vergroot. Kortom, je ontwikkelt vaardigheden om de kwaliteit van leven te verbeteren en ongemak zoveel mogelijk te voorkomen.

Tijdens de opleiding verwerf je expertise op de volgende gebieden van maatschappelijke zorg:

  • Ondersteuning bieden
  • Ontwerpen en uitvoeren van groepsactiviteiten
  • Reageren op onverwachte situaties
  • Begeleiden en verzorgen (niveau 4)
  • Bijdragen aan de kwaliteit van leven (niveau 4)

Het niveau van de opleiding

De opleiding start met een gezamenlijk jaar op niveau 3 en 4. Aan het einde van dit jaar beoordelen we gezamenlijk met jou en de opleider of je doorgaat op niveau 3 of niveau 4.

De opleiding omvat een basisgedeelte, algemene vakken zoals Nederlands en rekenen, een profielgedeelte en keuzedelen. In het basisdeel leer je hoe je de benodigde ondersteuning voor bewoners kunt bepalen. Je verwerft vaardigheden voor persoonlijke verzorging, wonen, huishouden en dagbesteding. Tevens leer je hoe je kunt reageren in onvoorziene situaties en hoe je omgaat met crisissituaties. Je ontwikkelt je eigen deskundigheid en draagt bij aan de bevordering en bewaking van kwaliteitszorg. In het profielgedeelte werk je samen met de bewoner en naastbetrokkenen om een ondersteuningsplan op te stellen. Je stimuleert de ontwikkeling van de bewoner en betrekt naastbetrokkenen bij de ondersteuning. Je leert diverse groepsactiviteiten te bedenken en te organiseren, waarbij je positieve feedback geeft, zodat bewoners met enthousiasme deelnemen. Ook verpleegtechnische handelingen en wet- en regelgeving met betrekking tot zorg komen aan bod. Je leert bovendien hoe je collega's, stagiaires en vrijwilligers begeleidt.

Van ons, voor jou

Werken en leren bij ViVa! Zorggroep doe je in een inspirerende werkomgeving waarin ontwikkeling en ontplooiing worden gestimuleerd. Daarnaast ontvang je van ons:    

  • Direct al een passend salaris FWG 35 of 40 zij-instroom periodiek (afhankelijk van het gevolgde niveau);
  • Wij betalen de opleiding en vergoeden een deel van je studie-uren;
  • Een eindejaarsuitkering (8,33%, uitbetaald in november);
  • Vakantiegeld (8%, uitbetaald in mei); 
  • Pensioen via pensioenfonds Zorg en Welzijn; 
  • Een contract voor de duur van de opleiding, met zicht op een vast contract na het behalen van je diploma;
  • Aanvullende arbeidsvoorwaarden, zoals aantrekkelijke korting op een nieuwe fiets of e-bike, korting op een fitness abonnement of de contributie van een sportvereniging, korting op HelloFresh en de (collectieve) aanvullende zorgverzekering;
  • Verschillende mogelijkheden om je nog verder te ontwikkelen door middel van opleidingen en e-learnings. 
  • Maar bovenal: een uitdagende baan binnen een leuk team, waarin jij het verschil kunt maken voor onze bewoners! 

Jij brengt ons

Wij zoeken enthousiaste nieuwe collega’s die de opleiding (Persoonlijk) Begeleider Maatschappelijke Zorg willen doen. Jij krijgt er energie van om hetgeen je in de lessen leert, direct toe te passen in de praktijk. We zoeken kandidaten die voldoen aan de volgende criteria:

  • Je kunt goed plannen en zorgt ervoor dat je werken, leren en privé goed kunt combineren;
  • Je hebt affiniteit met de ouderenzorg of je bent nieuwsgierig naar deze doelgroep; 
  • Je bent computervaardig en beschikt over een laptop; 
  • Alles wat je leert in de theorie kun je goed toepassen in de praktijk; 
  • Je hebt minimaal een diploma vmbo (kaderberoepsgerichte/gemengde/theoretische leerweg), een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo, een mbo-diploma niveau 2 of 3.
  • Je bent bereid om onregelmatige diensten te draaien (dag, avond, weekend en feestdagen), en in het geval van ochtenddiensten, kun je om 07:00 uur beginnen.

Aan de slag bij ViVa! Zorggroep

Om te beginnen maken we graag kennis met je onder het genot van een kopje koffie of thee. Zo kunnen we ViVa! introduceren, de functie bespreken en heb jij de ruimte om jezelf te presenteren. Tijdens het sollicitatieproces houden we je tijdig op de hoogte van eventuele beslissingen die we nemen. Het opvragen van een referentie kan onderdeel zijn van de procedure.

Heb je vragen over inhoud van de vacature? Neem gerust contact op met Vasoula Kroon.

Ben je al zo enthousiast dat je direct wilt solliciteren? Dat kan door op de solliciteren button te klikken!